ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Εσείς τι σεξ προτιμάτε; Αυτή η εφαρμογή δίνει την απάντηση

Ίσως ένα από τα πράγματα που έμαθαν οι άνθρωποι από την δημοφιλία του "Fifty Shades of Grey" ήταν πως έχουν περιέργεια και διάθεση εξερεύνησης στο σεξ, ακόμα και αν ντρέπονται να το παραδεχτούν.

Η νέα εφαρμογή PlsPlsMe, σχεδιάστηκε για να προσφέρει στον χρήστη και τον ερωτικό του σύντροφο μία ασφαλή περιήγηση στην σεξουαλικότητα τους.

Ενώ ο χρήστης εξερευνά τον εαυτό του με το PlsPlsMe, η βασική ιδέα της εφαρμογής είναι να δώσει στον σύντροφο του την επιλογή να είναι ειλικρινής με ότι του αρέσει και του ανεβάζει την λίμπιντο αλλά ντρέπεται να τα μοιραστεί.

"Η κεντρική ιδέα του PlsPlsMe προέκυψε από το γεγονός ότι δεν ήξερα τι είδους σεξ επιθυμούσα και πως να το αποκτήσω", αναφέρει η δημιουργός της PlsPlsMe Graceann Bennett.

Όπως ανέφερε στον Business Insider, δεν μπορούσε να έρθει σε επαφή με την σεξουαλικότητά της στην σχέση της με τον σύζυγό της. "Όταν προσπάθησα να ψάξω για βιβλιογραφία και συμβουλές τότε ήταν που μπερδεύτηκα περισσότερο. Το κρατούσα μέσα μου και η επικοινωνία μου με τον σύζυγό μου γινόταν όλο και χειρότερη", τονίζει.

Σύμφωνα με την Bennett, το χάσμα επικοινωνίας μεταξύ των συντρόφων, είναι κάτι που οδηγεί τα ζευγάρια σε σεξουαλική αποξένωση.

"Είναι δύσκολο να πεις τι πραγματικά θέλεις στην διάρκεια του σεξ και επίσης είναι δύσκολο να σε έλκει σεξουαλικά το ίδιο ένας ερωτικός σύντροφος μετά από καιρό" αναφέρει η Bennett.

"Το κινητό είναι η πιο οικεία συσκευή και σκεφτήκαμε ότι θα μπορούσε να βοηθήσει στην βελτίωση της δύσκολης συζήτησης εκείνη την στιγμή στην κρεβατοκάμαρα, για το τι είδους σεξ επιθυμεί ο χρήστης", λέει η Bennett.

Η βάση των δεδομένων του PlsPlsMe είναι σεξουαλικός οδηγός του 2015 που εκδόθηκε από το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα.

"Σε όλες τις μελέτες που κάνουμε, ένας στους τρεις ενήλικους Αμερικανούς δηλώνει ότι του είναι δύσκολο να μιλήσει για το είδος του σεξ που επιθυμείς", αναφέρει η Bennett.

Επίσης γνωρίζουμε ότι πάνω από τους μισούς Αμερικανούς, θα εύχονταν οι άνθρωποι να ήταν περισσότερο ανοιχτόμυαλοι, σχετικά με την σεξουαλική αναζήτηση. Έτσι υπάρχει χάσμα μεταξύ ατού που θέλουμε, αυτού που ζητάμε και αυτού που παίρνουμε.

Ο σχεδιασμός της εφαρμογής έχει εμπνευστεί από το Gramercy Park Hotel του Μανχάταν. Το PlsPlsMe δίνει στους χρήστες την δυνατότητα να απαντήσουν με ειλικρίνεια σε ερωτήματα σχετικά με τις σεξουαλικές τους επιθυμίες και να ταιριάξουν τα ενδιαφέροντα τους με αυτά του συντρόφου τους.

Επίσης το PlsPlsMe συγκρίνει τις ορέξεις των χρηστών του με γενικότερες στατιστικές από τις ΗΠΑ.

Όταν ο χρήστης απαντήσει σε ένα σεξουαλικό κουίζ, τότε δημιουργείται το προφίλ με την σεξουαλική του ταυτότητα.

Μετά, δίνεται η δυνατότητα στον χρήστη να απαντήσει σε μεμονωμένες ερωτήσεις για περαιτέρω ενίσχυση του προφίλ.

Οι κάρτες του χρήστη που ταιριάζουν με αυτές του συντρόφου του οδηγούν σε ένα ιδιωτικό chat room που οι δύο "εξερευνούν τα κοινά τους ενδιαφέροντα".

Σύμφωνα με την Bennett ο μόνος περιοριστικός παράγοντας είναι η Apple, αφού η εφαρμογή θα πωλείται στα Apple App Store, έτσι αναμένεται να υπάρχουν ορισμένες "κατευθυντήριες γραμμές".

Το PlsPlsMe θα βγει στην αγορά για τα iPhone το τέλος καλοκαιριού, ενώ μπορεί να βγει και έκδοση για Android.