ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επεισόδιο Κασσελάκη με τον πρόεδρο του ΚΕΘΕΑ (βίντεο)

Φραστικό επεισόδιο με τον πρόεδρο του ΚΕΘΕΑ, Χρήστο Λιάπη, είχε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, όπως έκανε γνωστό ο ίδιος σε ανάρτηση που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε συνέχεια συνάντησης που είχε το πρωί με εργαζόμενους, γονείς και επιστήμονες πεδίου του Οργανισμού.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε, ότι δεν αναγνωρίζει πρακτικά και ηθικά τον πρόεδρο του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ «που έχει διορίσει η κυβέρνηση», καθώς όπως ανέφερε, δεν θέλει να νομιμοποιήσει το «πραξικόπημα Μητσοτάκη στο ΚΕΘΕΑ», επισημαίνοντας ότι έως το 2019 το Δ.Σ. εκλεγόταν από τους γονείς, τους θεραπευόμενους και τους θεραπευτές. Όπως αποτυπώνεται στο βίντεο με το οποίο συνοδεύει την ανάρτηση του, ο κ. Κασσελάκης είχε σύντομη αντιπαράθεση σε ήπιους τόνους με τον διοικητή του ΚΕΘΕΑ, για τον οποίο αναφέρει, ότι εμφανίστηκε στη συνάντηση απρόσκλητος. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία διευκρίνισε, ότι δεν έχει τίποτα προσωπικό μαζί του, όμως δεν τον αναγνωρίζει, και του ζήτησε να αποχωρήσει ώστε να ακούσει τους εργαζόμενους.

Έπειτα από σύντομο διάλογο ο πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ είπε, ότι θα αποχωρήσει, γιατί θέλει να είναι παραγωγικός και όχι διχαστικός, με τον κ. Κασσελάκη να αναφέρει, πως «το μόνο διχαστικό είναι να μην ακούτε την κοινωνία» και εκείνον να ανταπαντά, ότι «την ακούει η κυβέρνηση». «Ναι, είμαι σίγουρος», σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Στην ανάρτηση του ο κ. Κασσελάκης αναφέρει: «Μέχρι το 2019, οι γονείς, οι θεραπευόμενοι και οι θεραπευτές εξέλεγαν το άμισθο διοικητικό συμβούλιο του ΚΕΘΕΑ. Ο κ. Μητσοτάκης έσπασε το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ και διόρισε δικό του πρόεδρο του Δ.Σ. Σήμερα με κάλεσαν οι εργαζόμενοι, γονείς, επιστήμονες πεδίου, να ακούσω τα πραγματικά προβλήματα. Ο διοικητής εμφανίστηκε απρόσκλητος να πει το κυβερνητικό ποίημα: “Όλα πάνε καλά”. Δεν τον αναγνωρίζω ούτε πρακτικά ούτε ηθικά, δε νομιμοποιώ με την παρουσία μου το πραξικόπημα Μητσοτάκη στο ΚΕΘΕΑ».

Τονίζει δε, ότι «το ΚΕΘΕΑ επιτελεί ένα τεράστιο έργο απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης στη χώρα μας. Είναι αδιανόητο να είναι κυβερνητικά ελεγχόμενο».