ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαφαζάνης: Χειρότερη κι από την χούντα η τρόικα

Αίσθηση προκαλεί η δήλωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος υποστήριξε ότι η Τρόικα είναι χειρότερη από τη Χούντα, αναφερόμενος επίσης στην πρόθεση του κόμματος του για εθνικοποίηση των τραπεζών, τις δημοσκοπήσεις, τον Μανόλη Γλέζο, αλλά και τα λάθη του ΚΚΕ.

 

 

Αναφερόμενος στην τρόικα ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας υποστήριξε ότι, «οι Έλληνες είναι στην ουσία σκλάβοι. Οι κυβερνήσεις είναι σκλάβοι αδίστακτων κηδεμόνων. Και στην δικτατορία έλεγαν ότι δεν υπάρχει άλλη λύση. Η τρόικα είναι πολύ χειρότερη από χούντα. Η τρόικα καθορίζει ακόμα και το πότε θα ανοίξουν τα φαρμακεία. Έχουμε φτάσει σε σημείο νεοαποικιοποίησης».

Ο κ. Λαφαζάνης επανέλαβε ότι το κόμμα του δεν είναι κόμμα της δραχμής και ότι το νόμισμα είναι το μέσο για την έξοδο από την κρίση, επανερχόμενος στο θέμα της εθνικοποίησης των τραπεζών, οι οποίες, «ξεζουμίζουν τον ελληνικό λαό. Είναι μαύρη τρύπα που δεν προσφέρει τίποτα στην οικονομία.»

Παράλληλα ισχυρίστηκε ότι η Λαϊκή Ενότητα , «εκφράζει ένα μεγάλο αντιμνημονιακό ρεύμα στην κοινωνία, που δεν θέλει να βλέπει την Ελλάδα να καταστρέφεται επειδή δήθεν δεν υπάρχει άλλη λύση» και συμπλήρωσε πως ο ίδιος και το κόμμα του βάλλονται γιατί, «είναι η μόνη δύναμη η οποία έχει εναλλακτική λύση με αρχή, μέση και τέλος».

Σε ότι αφορά τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων ο κ. Λαφαζάνης ήταν κατηγορηματικός, «δεν αξίζουν ούτε το χαρτί πάνω στο οποίο γράφονται γιατί δεν μπορούν να συλλάβουν τις διεργασίες που γίνονται στην κοινωνία και πέφτουν συνεχώς έξω, ενώ εντάσσονται και σε πολιτικές σκοπιμότητες» και συμπλήρωσε πως «για άλλη μία φορά οι δημοσκόποι και οι δημοσκοπήσεις θα τρίβουν τα μάτια τους».

Ο κ. Λαφαζάνης μιλώντας στον ALPHA, άσκησε κριτική στο ΚΚΕ τονίζοντας, «ο δρόμος που ακολουθεί είναι πάλι λάθος και δεν αφουγκράζεται τι θέλει ο ελληνικός λαός». Ενώ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Μανόλη Γλέζου, υποστήριξε ότι ο κ. Γλέζος είναι μια ξεχωριστή περίπτωση και «καταθέτει ευθαρσώς την άποψή του και γίνεται δεκτή. Είναι σύμβολο. Εμείς είμαστε σε διάλογο μαζί του. Ο Μανόλης  Γλέζος θα κάνει αυτό που νομίζει ότι είναι καλύτερο για τον ίδιο και τον ελληνικό λαό».

Διαβάστε επίσης: